Van dataschuld naar datagedreven

door Ronald Damhof

29 september 2022

Terugblik / De kick-off

Van dataschuld naar datagedreven
door Ronald Damhof


Donderdag 29 september was het dan zo ver: de lezing over dataschuld van Ronald Damhof, chief data officer van het ministerie van Justie & Veiligheid. Dit was de kick-off van een serie evenementen over digitalisering & overheid: Duurzaam Digitaal Groningen. Want natuurlijk moeten we iets met die digitalisering, maar dan het liefst op een manier die goed doordacht en toekomstbestendig is. Duurzaam dus.

De middag ging van start met een videoboodschap van Ron Roozendaal, kwartiermaker Digitale Samenleving en plaatsvervangend Directeur Generaal bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij deed de oproep om elkaar de schurende vragen te blijven stellen, en de (soms morele) dilemma’s die bij digitalisering en datagebruik komen kijken, in de openbaarheid te delen.

Met veel bevlogenheid, kennis en groot gevoel van urgentie deed Ronald vervolgens zijn verhaal over de dataschuld van de overheid. Een schuld die fatsoenlijke dienstverlening in de weg staat, maar ook het uitvoeren van (nieuw) beleid steeds moeilijker maakt.


Ralph van Raaij maakte een visueel verslag om de boodschap van deze middag nog eens terug te kunnen lezen. Heb je het event gemist, of wil je de lezing nog een keer terugkijken? Dat kan hieronder.

Gemist?

Mocht je dit event helaas hebben gemist maar wel benieuwd zijn naar de boodschap van Ronald? Kijk hieronder de lezing terug.